Længe ventet World of Warcraft er lige på trapperne

Længe ventet World of Warcraft er lige på trapperne

Blog News

Længe ventet World of Warcraft er lige på trapperne

Claus Poulsen
Claus er skribent her hos E-Fuel.dk hvis der er noget værd at vide indefor eSport eller energidrikke til gamers ved Claus alt om det! Kunne du også tænke dig at skrive for os, så skriv til os på info@e-fuel.dk

For mange står året 2020 i forbandelsens tegn. Og så er der alligevel visse ting, man kan se frem til. Midt på efteråret udkommer den længe ventede expansion til World of Warcraft, der hedder Shadowlands. Det vil blive den ottende i rækken for spilserien, der dermed fortsætter på 16. år med at dominere spilverdenen. Vi har derfor dykket ned i spillets historie. 

Den 27. oktober er en dato, der markerer en ny æra i spilverdenen. Mange fantasy- og rollespilselskende nørder har tatoveret datoen på indersiden af hjernen. Her udkommer den ottende tilføjelse, en såkaldt expansion-pakke, til World of Warcraft, et spil, der har mere end 15 år på bagen og er still going strong. Shadowlands bliver for mange vendepunktet for året 2020, der indtil videre ikke har bragt meget sjov med sig.  


En succes fra starten

Siden begyndelsen har World of Warcraft domineret spilverdenen. Det var et af de første eksempler på det, man kalder et online rollespil. Altså et spil, hvor du kan påtage dig en karakter og rende rundt i en fantasyverden og slå orker og andre uhyrer ihjel. Så stiger du i levels, kan erhverve dig nyere og bedre våben og trolddom, og vigtigst af alt kan du tage på raids med dine venner. Et raid er en slags mission, hvor man som gruppe skal samarbejde om at opnå et bestemt mål. Denne måde at spille på har været med til at højne populariteten. 

Det, der var fedt ved WoW fra starten, var at man kunne spille online med sine venner uden at skulle være fysisk til stede sammen med dem. Op igenne 90’erne og 00’erne var LAN-fester enormt populære, men siden World of Warcraft fik succes med sin online rollespil, har deres slet ikke være behov for at holde LAN-fester på samme måde. Det ændrede måden, man spillede spil på ved at udnytte internettet til fulde.

I dag ser man andre spil følge samme model. Alt lige fra Counter Strike til World of Tanks følger en spilplatform, der eksisterer hovedsageligt online. Så kan man spille sammen med vennerne uden at være fysisk til stede sammen med dem. WoW var det først spil, der omfavnede denne måde at spille på, og det revolutionerede spilverdenen. Siden er der kommet mange flere til, og i fremtiden vil vi se endnu flere. 


Er spilaktier en god investering?

Siden 2004 er popularitet bare vokset og vokset. På sit højeste havde WoW omkring 12 millioner spillere. Det er flere end der bor i Danmark og Norge tilsammen! Da tallene for aktive spillere faldt, valgt spiludgiveren Blizzard i 2018 at genudgive det allerførste World of Warcraft bare i en ny og forbedret udgave. Mange gamle spillere vendte tilbage, og interessen var så stor, at serverne ikke kunne holde til alt presset.

Måske tænker du det samme som jeg? Tænk hvis man havde investeret i Blizzard-aktier allerede dengang? Det kunne have været noget af et aktieeventyr. Lige nu er aktierne for Activision Blizzard, som selskabet hedder, på vej ned, men aktierne falder og stiger ofte i forhold til spiludgivelser, hvor meget de sælger, og hvor succesfulde de bliver. Så hvis du skal kaste dig ud i et aktieeventyr, så kunne aktier i Blizzard være en god investering.

På den anden side, hvis Shadowlands skulle gå hen og fejle, så er der også en stor risiko for, at aktierne vil tabe værdi. Men selv fiaskoer behøver ikke være spilvirksomhedens undergang, se bare på Bethesda efter Fallout 76. Interessen for Shadowlands er også så stor, at aktierne helt sikkert vil stige bare som et resultat af udgivelsen. Så krydser vi fingre for resten.

 

Dette blogindlæg var skrevet med support fra Mininvestering der hjælper & giver gratis rådgivning indenfor investe­ringeringskur­ser.

Ældre indlæg
Nyere indlæg

Læg en kommentar

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Tilføjet til kurv